Vertellen op Maandag

 

In samenwerking met de uitgever van Kind op Maandag , de meest gebruikte methode  Bijbelverhalen vertellen, bieden wij een inspirerend programma aan voor basisscholen.
Deze activiteit  is erop gericht om het vertellen van Bijbelverhalen op basisscholen een extra impuls te geven.

Het basisprogramma omvat de volgende onderdelen: 

* We vertellen een Bijbelverhaal in de klas.

* We verzorgen  aan de leerkrachten een  workshop.

Hieronder kun je meer lezen over de inhoud van dit programma en krijg je een beeld van wat je kunt verwachten:

Wat is het doel van het programma:

Aan het einde van het programma zijn de deelnemers nog enthousiaster geworden om  vaker of weer opnieuw Bijbelverhalen te vertellen in de klas en hebben de  deelnemende leerkrachten een aantal handvatten  gekregen om  het verhaal beeldender te brengen. Ook   hebben ze geleerd hoe  ze met een minimale voorbereiding een  maximaal resultaat kunnen bereiken.

 

Wat kun je verwachten van de vertelling in de klas?

In overleg worden er vier groepen gekozen waaraan een verhaal wordt verteld. In principe is dit het verhaal dat die dag of de dag erna aan de beurt is om verteld te worden. We volgen hierbij de methode Kind op Maandag.
Het bezoek aan een klas duurt ongeveer een halfuur. Deze tijd wordt dan gebruikt om  met de leerlingen kort kennis te maken en te praten over  Bijbelverhalen. De vertelling zelf zal ongeveer een kwartier duren.

 

Wat kun je verwachten van de workshop?

'Een verhaal moet je zien en dan  moet je gewoon vertellen wat je ziet.'

Je leert nadenken over wat de structuur is van een verhaal en hoe je deze basis kunt aankleden.  We gaan het verhaal aankleden met onderdelen die een beroep doen op al je zintuigen. Je wordt bewust van wat je al goed kan en je leert van je collega's die weer op een andere manier vertellen.  We hebben het over vertellen vanuit verschillende perspectieven en  manieren om je verhaal op een snelle en effectieve manier voor te bereiden. Natuurlijk sluiten we aan op jullie verhalen. Aan het einde van de workshop gaan we aan de slag met het verhaal dat je morgen in de klas kunt vertellen.
De workshop duurt ongeveer twee uur.